A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ!

Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. Трагічна загибель у 1918 році студентського куреня під Крутами у боротьбі за незалежну Україну стала для багатьох поколінь символом патріотизму та жертовності.

13:08 30.01.2023

27 січня — Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту був проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 01 листопада 2005 року. Її співавторами  виступили 100 держав. Україна приєдналася до Резолюції у 2012 році. 

14:56 28.01.2023

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ В ДИТЯЧОМУ САДКУ

     До Дня соборності України  в  закладі дошкільної освіти «Ромашка» було проведено дистанційно ряд заходів з дітьми та батьками: бесіди, відеоперегляди,  конкурси малюнків та поробок «Україна єднайся».

14:29 23.01.2023

Україна соборна. Разом до Перемоги!

Щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу.  

21:24 20.01.2023

Свято Водохреща в Україні

19 січня в ЗДО "Ромашка" КЗ "Таганчанський ліцей" проведено цікаве інтегроване заняття з елементами пізнавальних та мовленнєвих завдань для дошкільнят різновікової групи. Метою даної роботи є ознайомлення дітей з народними традиціями та обрядами в Україні; формування уявлення  про значення води в житті людини; заохочення дітей до дослідницької діяльності; активізація та збагачення словника дошкільників українським фольклором; виховання поваги до національних традицій.

11:56 20.01.2023

Наближаємо ПЕРЕМОГУ!

В Таганчанському ЗДО "Ромашка" КЗ "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради продовжується робота по допомозі нашим воїнам-землякам, які перебувають на передовій. Печемо та передаємо солодкі смаколики, щоб порадувати наших хлопців-односельчан домашньою випічкою. Спільними зусиллями наближаємо ПЕРЕМОГУ!

19:09 17.01.2023

Щедрий вечір, добрий вечір!

З 13 на 14 січня українці святкують Щедрий вечір або Старий Новий Рік, який збігається з українським народним святом Маланки. Споконвіку на Старий Новий рік було прийнято накривати пишний і щедрий стіл, від сюди і пішла інша назва свята – Щедрий вечір. Вважається, що чим багатшим буде стіл, тим більше благ господар отримає в наступному році. Ввечері 13 січня дівчата ходили по хатах і щедрували. Щедрувальники вітають усіх з наступаючим святом і бажають багатства, здоров'я і благополуччя. З ранку 14 лютого починають ходити хлопчики-посівальники. Вони ходили по хатах родичів, сусідів і знайомих, засипаючи їх зерном. Зерно посівальників не можна було вимітати до заходу сонця. Посівальникам віддячували фруктами та іншими гостинцями, пізніше їм почали давати гроші, частинуяких вважалося правильним пожертвувати церкві. Також вважалося, що першим 14 січня в будинок повинен заходити чоловік - тоді буде і хороший урожай, і худоба здорова, і в хаті лад. Сердечно вітаємо всіх зі Старим Новим роком!

14:54 14.01.2023

ОСВІТЯНИ ГРОМАДИ ВІДВІДАЛИ АВТОРСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ОЛЕКСАНДРА ЗАХАРЕНКА

12 січня 2023 року освітяни КЗ «Таганчанський ліцей» завітали до ліцею відомого педагога сучасності, народного вчителя, академіка, державного і громадського діяча, нашого земляка, славного сина України Набутівської сільської ради Черкаської області.

20:02 13.01.2023

УЧНІ ТАГАНЧАНСЬКОГО ЛІЦЕЮ ПОВЕРТАЮТЬСЯ ЗА ПАРТИ

Перед початком традиційного навчання батьки здобувачів освіти КЗ "Таганчанський ліцей" мали змогу ознайомитися з найпростішим укриттям, де діти будуть перебувати під час оголошення сигналу " Повітряна тривога". Батьки також були ознайомлені з особливостями організації освітнього процесу та іншими безпековими питаннями. Працюємо всі, щоб ліцей  став місцем безпеки для учнів та працівників.

19:50 13.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора