A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Україна соборна. Разом до Перемоги!

Дата: 20.01.2023 21:24
Кількість переглядів: 301

Щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу.  

В роки радянської влади про подію 22 січня 1919 р. публічно не згадувалося.  Проте в пам'яті народу залишалася живою,  а  1990 року на її честь Народний рух України організував живий ланцюг від Львова до Києва, який окрилив і надихнув Україну, змусив повірити у власні сили і перестати боятись режиму.
    Напередодні цього дня у закладі освіти проведено низку  заходів під гаслом «Україна соборна. Разом до Перемоги!».

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди про те, що Української держави не існувало, її вигадали більшовики. В умовах  сучасного  спротиву російській агресії  український народ щодня  доводить  свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає своє майбутнє. 

День Соборності – це нагадування всім  про те, що сила нашої держави – у єдності українських земель.   Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому соборність залишається головною національною ідеєю. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.  Соборність – мета Перемоги.

У класах проведено години спілкування  з переглядом історичної кінохроніки, загальношкільний урочистий захід «Україна – єдина!» ,   майстер-класи з виготовлення національної символіки та символів єдності,  облаштовано виставку літератури про героїчну боротьбу українців за вільну та соборну державу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора