A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Шануймо рідну мову!

Щорічно, 21 лютого, люди по всьому світу  відзначають Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це велике надбання кожного народу. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.   Завдяки мові один народ відрізняють від інших. 

19:22 21.02.2024

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2024 р -  десята річниця  вшанування памяті про подвиг Героїв Небесної Сотні. Небесна Сотня - це 107 учасників Революції Гідності та активістів Майдану, які загинули  під час мирних акцій протесту впродовж листопада 2013 – лютого 2014 року у  боротьбі за ідеали демократії та європейське майбутнє. Ця дата стала символом незламної волі українського народу, його готовності боротися за свої права та гідність. Однак вона  є також трагічною сторінкою в історії України, коли мирні протести на Майдані перетворилися на кровопролитну боротьбу за майбутнє країни.

19:10 20.02.2024

ОЙ, ЯКА ЧУДОВА УКРАЇНСЬКА РІДНА МОВА

21 лютого –Міжнародний день рідної мови – свято, засноване ЮНЕСКО. Рідна українська мова – це та, яку ми чуємо та якою розмовляємо з дитинства. Це мамині колискові, бабусині казки, дитячі перші слова. Для кожного рідна мова єдина і неповторна.   В ЗДО «Ромашка» діти не тільки в свята, а щоденно удосконалюють свої знання та навички з українського мовлення. Це цікаві ігри, читання дитячої літератури, граматичні і мовні вправи, пісні, вивчення приказок та потішок, ін.  Бо дуже важливо,  щоб повсякчас лунала в Україні наша рідна мова, особливо з дитячих уст. Щоб кожна дитина рідну мову любила, шанувала, розуміла та пишалася нею.

14:47 20.02.2024

Єдність дарує непереможність!

16 лютого в Україні відзначають особливе свято — День єднання. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє. 

17:40 16.02.2024

Всесвітній день безпеки в інтернеті

6 лютого "Всесвітній день безпеки в Інтернеті". Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

14:16 06.02.2024

МОЯ УКРАЇНА ЄДИНА

Щороку 22 січня ми святкуємо  День Соборності України- день, що символізує те, що ми всі – один народ і жодні кордони не зможуть нас розділити.  Дошкільнята Таганчанського ЗДО «Ромашка» доєдналися до  загальноукраїнського святкування «Моя Україна єдина»: здійснили мандрівку рідною Україною граючись в різні дидактичні та мовні ігри, спільно виготовили  листівки – сердечка, співали та вивчали вірші про Україну.  Для  нас свято Соборності  - це розуміння того, що в єдності – сила, в розділенні – поразка.

21:26 23.01.2024

З Днем Соборності України

22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель.

21:53 22.01.2024

«Піжамна вечірка!»

Дитяча «Піжамна вечірка»-мрія будь-якої дитини.  Це чудове дійство з рухливими іграми та цікавими конкурсами було проведено в Таганчанському закладі дошкільної освіти «Ромашка». Захід пройшов весело та приніс радісний настрій малюкам.

09:43 13.01.2024

Змагання з волейболу

04.01.2024 на базі КЗ "Таганчанський ліцей" пройшли товариські змагання з волейболу серед учнів Степанецького, Мартинівського,Таганчанського і Межиріцького навчальних закладів. Результати зустрічі наступні: Таганча - Мартинівка 2 - 0, Межиріч - Степанці 2 - 0, Таганча - Межиріч 0 - 2, Мартинівка - Степанці 0 - 2, Таганча - Степанці 1 - 2, Межиріч - Мартинівка 2 - 0.  За підсумками змагань:  І місце посіла команда Межиріцького ліцей,  ІІ місце команда Степанецького ліцею, ІІІ місце команда Таганчанського ліцею,  ІV місце Мартинівського ліцею.  Вітаємо всіх учасників, бажаємо успіхів, міцного здоров'я, мирного неба і високих результатів в майбутньому.

21:47 04.01.2024

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОПИТУВАННЯ “А ти займаєшся спортом?”

Міністерство молоді та спорту України працює над тим, щоб якомога більше людей в Україні займалися спортом та руховою активністю. Ми хочемо зробити рухову активність нормою життя для всіх українців, включаючи вимушених переселенців, ветеранів та членів їх сімей.

10:07 02.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора