A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Шануймо рідну мову!

Дата: 21.02.2024 19:22
Кількість переглядів: 156

Щорічно, 21 лютого, люди по всьому світу  відзначають Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це велике надбання кожного народу. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.   Завдяки мові один народ відрізняють від інших. 

Міжнародний день рідної мови – це свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Ми – українці, наша рідна мова – українська.   Право розмовляти рідною мовою українці   знову виборюють зі зброєю в руках. За українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни. 
Треба вчити і знати свою рідну мову, щоб зберегти єдність та міцність українського народу, які починаються саме з мови.
З нагоди Міжнародного дня рідної мови в закладі освіти проведено низку заходів, метою яких було збагачення знань про українську мову та  виховання поваги до рідного слова .
Проведено конкурс виступів «Слово про рідну мову» ( 5 – 11 кл.) переможцями якого стали учні 7 класу, друге місце розділили учні 5  і  6 класів. 
Конкурс творів «Чому треба знати рідну мову?»
Змагання між учнями 8 – 10 класів «В океані рідної мови».
Учні молодших класів виготовляли плакати « Моя мова калинова», вивчали прислів’я, читали вірші про мову та  співали  народні пісні.
Вивчаймо та бережімо рідну мову! Українська мова – мова вільних людей!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора