A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

На гостину до Лесі Українки

До дня народження видатної української поетеси Лесі Українки в ЗДО "Ромашка" КЗ "Таганчанський ліцей" було проведено тематичне онлайн-заняття "На гостину до Лесі Українки". Вихователь ознайомила малят з цікавими сторінками життєвого шляху та творчістю поетеси.

12:24 24.02.2023

Масляна

Масляна, або ж Масниця, Сиропусний тиждень чи Колодій — так називають в народі останній тиждень перед Великим постом.  У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму. Масниця – це перехід від Зими до Весни. Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів.  

14:02 23.02.2023

Зробімо українську модною разом!

Міжнародний День рідної мови  – подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності,  задля   підтримки  мови як ознаки культурної приналежності особи, адже близько половин із 6000 розмовних мов світу нині загрожує зникнення. Це є важливим кроком до визнання необхідності захистити різноманіття культур і зберігати повагу до мови як показника культури.

15:27 21.02.2023

Міжнародний день рідної мови

21 лютого   дошкільнята ЗДО «Ромашка» долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови.   У своїй роботі вихователь ставила за мету розкрити дітям усю красу і силу української мови, її багатство, співучість  та мелодійність; виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, бажання берегти свою національну культуру, бути патріотами своєї держави. Проведено дистанційно тематичне заняття  за темою «Наша мова солов’їна»,  літературна вікторина «На галявині казок».

12:47 21.02.2023

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.  Учні 1-4 класів також доєдналися  до вшанування Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.  Учні 6-7 класів( члени гуртка "Джура") взяли участь в обласній онлайн-вікторині «Творення нової України: від Революції на граніті до Революції Гідності». Було оформлено інформаційні стенди. Сьогодні, в умовах війни, до України завітав Джо Байден, президент США. Разом з президентом України відвідав центр Києва і вшанував пам’ять загиблих українських героїв під час повітряної тривоги в столиці.

20:55 20.02.2023

День Державного герба України

Тризуб – наша гордість і слава!  19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті,  який нині впізнають у всьому світі. Утім його історія почалася задовго до здобуття Україною незалежності, і навіть раніше за часи Київської Русі.

15:45 19.02.2023

17 лютого – День спонтанного прояву доброти

 Це свято було засновано в 1998 році (25 років тому) організацією Всесвітній рух доброти. Організація почала своє існування у 1997 році в Японії. У цьому заході взяли участь Японія, Австралія, Великобританія, США, Канада, Сінгапур і Таїланд. Вони то і вирішили, що свято буде відзначатися 17 лютого.

18:57 17.02.2023

Зустріч з  Поліцейським офіцером громади

В КЗ «Таганчанський ліцей» 16 лютого відбулася зустріч з  Поліцейським офіцером громади Степанецької ОТГ  Віталієм СТЕПАНЦЕМ. Головною метою зустрічі було попередження протиправних дій з боку учнів та застереження їх від небезпеки.

19:44 16.02.2023

День єднання України

В Україні 16 лютого  відзначають нове державне свято – День єднання. День єднання вперше був запроваджений в Україні у 2022 році відповідно до указу президента Володимира Зеленського на тлі ескалації напруги на російсько-українському кордоні.

19:39 16.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора