A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Романтик української ідеї. Відзначення 150-річчя від дня народження Миколи Міхновського

Дата: 07.04.2023 22:52
Кількість переглядів: 93

Зараз під час війни дуже важливо пригадувати імена видатних постатей української історії, які вперше проголошували про самостійність, незалежність України як держави. Про тих людей, хто вперше окреслював проблеми боротьби за вільність української нації.

31 березня 1873 року народився Микола Іванович Міхновський. Він прийшов у цей світ 150 років тому. Прийшов, щоб залишитися на його небосхилі яскравим знаком оклику для майбутньої незалежної України.

    До  дня народження Миколи Міхновського у нашому ліцеї були проведені заходи з нагоди його ювілею. 

    Учні 7 класу переглянули фільм «Микола Міхновський: ідеї та приватне життя «Апостола Укранської державності». Під час  перегяду учні занурились в історичні реалії життя Миколи Міхновського. Діти дізнались про вчинки постатей, які перші йшли проти «течії», і усвідомили, що в історичній перспективі саме їхнім ідеям належало майбутнє України. І саме за такі цінності зараз проливають кров наші захисники та захисниці на полі бою.

    Цікавим і змістовним було проведення крулиого столу з учнями 8 класу (керівник Ярова Л.М.). Вона наголосила на тому, що Микола Міхновський - визначна постать в історії України. Він прагнув, щоб його почув і зрозумів широкий загал, щоб народ повірив у самостійну Україну.

    На уроці історії в 11 класі разом з учителем Шиленком І.О. здобувачі освіти здійснили експрес-огляд політичної діяльності видатного українського громадського діяча Миколи Івановича Міхновського. Відбулося знайомство з основними подіями його біографії, а також з його "10 заповідями", - своєрідною Біблією українського націоналізму. Результатом обговорення стало усвідомлення того, що ідеї Миколи Міхновського не втратили своєї актуальності, а в умовах боротьби проти російських агресорів отримали своє "друге дихання"!

    До цієї пам’ятної дати завідувачка бібліотекою Балацька С.М.  підготувала виставку “Ідеолог української самостійності” 

    Ми маємо знати свою історію, і повинні гідно вшановувати пам'ять українських героїв!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора