A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

У кожного віку - свій Шевченко

Дата: 09.03.2023 22:04
Кількість переглядів: 141

У кожного віку – свій Шевченко. З його чудовою поезією діти знайомляться ще в дошкільному віці, або, переступивши поріг школи. Найбільш дієвою формою роботи з дошкільнятами ЗДО  «Ромашка»  КЗ «Таганчанський ліцей»  Степанецькох сільської ради стали читання «Із скарбниці Шевченкових поезій» , для яких вихователь  використала твори: «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий біля хати», «Тече вода з-під явора», «Щаслива родина», «Сонце заходить», «Дід і онука»,  «Вітер в гаї», «Встала весна».  Сприймати  прочитане, дітям  допомагали малюнки до віршів, мнемотаблиці, відео презентації музичних творів на слова Т.Шевченка.

Перш ніж почати читання поезій, вихователь   розповіла дітям про видатного Кобзаря, зокрема про деякі епізоди з його дитинства.  

        Т.Шевченко ніколи не писав спеціально для дітей,  тому – це, здебільшого, уривки з його великих поем. Та вони є доступними і для найменших, бо написані просто і легко. Великий Кобзар дуже любив дітей, ніколи не був байдужим до їхньої долі. З великою любов'ю і співчуттям він описує дітей у своїх віршах. “Я так люблю дітей, що й не надивився б на цей відбиток ангела”. Дитяче товариство завжди приваблювало його.


  Основним завданням   заняття було запалити в душі малюків вогник цікавості до творчості великого Кобзаря; викликати інтерес до культурної спадщини українського народу, бо Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора