A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

День матері

Дата: 13.05.2023 20:32
Кількість переглядів: 77

Щорічно, починаючи з 2000 року, в Україні   у другу неділю травня офіційно  відзначається День матері. У 2023 році День матері в Україні припадає  на   14 травня.

На сьогодні День матері відзначається у 85 країнах світу.  Українці долучилися до його святкування ще  1928 році, щоправда, не в Україні, а в Канаді.   Ініціатором став Союз українок Канади. Наступного року свято відзначалося вже й у Львові. Ініціаторами запровадження Дня матері в Україні були членкині "Союзу українок" з Галичини. 
У 1939 році в СРСР скасували День матері.
   У травні 1999 року на   підтримку ініціативи Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, міжнародної організації "Жіноча громада", Спілки жінок України,   громадської організації "Союз українок"  Президент України Л. Кучма видав указ про відзначення Дня матері.  Травень обрали свідомо: в християнській вірі це місяць Пресвятої Богородиці, а католицька церква присвячує його Діві Марії.
 Це  свято народилися з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу.   День матері – це чудова можливість для кожної дитини подякувати своїй матусі і показати всю свою любов. 
  З нагоди  такого свята учні ліцею виготовляли вітальні листівки своїм найріднішим мамам, складали вірші та прозові вітання, а також організували челендж  «Моя мама – найкраща!» 
     Пам’ятати, говорити про вдячність і любов матерям треба частіше, ніж раз у рік. Проте День матері є щорічним весняним нагадуванням, наскільки важливою є роль матерів у світі і якої поваги вони заслуговують.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора