A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

ПАМ'ЯТАЄМО ПРО ГОЛОДОМОР

Дата: 24.11.2023 19:38
Кількість переглядів: 90

Кожного року в четверту суботу листопада вшановуємо пам’ять  жертв Голодомору 1932-1933 років.  Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада.  
 Голодомор 1932 –1933 років визнано геноцидом українського народу,  закон про це  ухвалила  Верховна Рада України 28 листопада 2006 року.

Станом на червень 2023 року Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу 32 країни світу .  Для українців міжнародне визнання Голодомору є свідченням встановлення історичної справедливості щодо оцінки злочину проти людяності, скоєного по відношенню до українського народу та демонстрацією засудження дій тоталітарного режиму, який знищив в Україні мільйони людей тоді і продовжує знищувати українців зараз.  
Напередодні цього дня в закладі освіти проведено низку заходів, під час яких намагалися дати дітям  розуміння, що це була велика трагедія для українського народу,  пояснити,  чому ми повинні не забувати тих, хто помер у роки голоду. Учні читали спогади очевидців подій  з « Книги памяті жертв голодомору 1923 – 1933 р в Україні» та книги  А. Дорошенко та В. Дорошенка «Таганчанський лексикон», переглядали  відеозаписи спогадів людей про ці події, відвідали пам’ятний хрест жертвам Голодомору, робили поробки «Свічка памяті». 
   До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». Символ акції - свічка, адже живий вогонь – це символ пам’яті, це тепло, це надія. У цей день запаліть свічку пам’яті за вбитими голодом. Передайте тепло, станьте поряд із тими, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора