A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

ДНІ ПАМ’ЯТІ ПОЛЕГЛИХ В БОЯХ ЗА УКРАЇНСЬКЕ МІСТО ДЕБАЛЬЦЕВЕ...

Дата: 19.02.2023 15:50
Кількість переглядів: 49

17-18 лютого назавжди увійдуть в історію України як ДНІ ПАМ’ЯТІ ПОЛЕГЛИХ В БОЯХ ЗА УКРАЇНСЬКЕ МІСТО ДЕБАЛЬЦЕВЕ...

На початку лютого 2015р. у районі Дебальцівського виступу було зосереджено 4,7 тис. українських військових та 500 бійців МВС- міліції, Нацгвардії та СБУ.

Їм протистояло близько 19 тис. окупантів. Противник мав перевагу по всіх зразках важкого озброєння, зокрема по танках - у три рази, по артилерії - фактично в чотири рази.

Штурм проходив за безпосередньої участі кадрових російських військових - до восьми батальйонних тактичних груп та артилерійських дивізіонів Збройних сил РФ.Про це повідомляли речник Державного департаменту США Джен Псакі та Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Доказами були супутникові знімки розгорнутих артилерійських систем та груп танків.

Найгостріша фаза тривала майже місяць - з 25 січня до 18 лютого 2015 року й включала в себе як масовані артилерійські обстріли, так і перестрілки на малих відстанях зі стрілецької зброї, вуличні й танкові бої.

В боях за українське місто Дебальцеве під час російсько – української війни, за даними Книги Пам’яті полеглих за Україну, загинуло 266 наших воїнів з 41-го військового підрозділу ЗСУ, міліції (МВС) та СБУ.

Про ці події згадували на уроках історії та під час класних годин. Молоде покоління повинне знати, як виборювалася і виборюється незалежність України! Вічна пам'ять загиблим захисникам! Слава Україні! Героям слава!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора