A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

День Державного герба України

Дата: 19.02.2023 15:45
Кількість переглядів: 128

Тризуб – наша гордість і слава!
 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті,  який нині впізнають у всьому світі. Утім його історія почалася задовго до здобуття Україною незалежності, і навіть раніше за часи Київської Русі.

Український тризуб має багату історію, яка налічує кілька тисяч років. Тризубоподібні візерунки можна побачити на предметах побуту періоду Трипільської культури (ІV-ІІІ тис. до н.е). Також вони зустрічаються в багатьох археологічних знахідках скіфської доби (VII-III ст. до н.е) і на розкопках грецьких міст-полісів північного Причорномор’я.   У X столітті він став родовим знаком династії київських князів Рюриковичів, а у ХХ — гербом Української Народної Республіки. 
 Зображення герба розміщується на печатках органів державної влади і державного управління, грошових знаках та знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ.


Вже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності.
Вітаємо українців із цим визначним днем! Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні!
До відзначення Дня Герба України  у закладі освіти  було проведено класні години у середніх та старших класах,   ранкові кола у початкових класах  та  оформлено інформаційний стенд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора