A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Знання, що рятують життя

Дата: 22.03.2024 09:07
Кількість переглядів: 88

Впродовж березня цього року в Україні проводиться місячник боротьби з туберкульозом під гаслом «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!» 
Туберкульоз – це інфекційне захворювання, що спричиняється мікобактеріями туберкульозу  (паличкою Коха). Він уражає найчастіше  легені, але може вразити і  весь організм: легені, нирки, лімфатичні вузли, кістки, очі, шкіру, головний мозок.

На туберкульоз хворіють незалежно від статі, віку, національної приналежності чи соціального становища. Туберкульоз залишається одним із найбільш смертоносних інфекційних вбивць у світі
 Щороку 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Ця дата обрана не випадково, адже в цей день у 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування від туберкульозу. 
В закладі освіти за участі шкільної медсестри Шевченко О.І. проведено низку заходів, метою яких було привернути увагу дітей до цієї хвороби та необхідності дотримуватися елементарних правил особистої гігієни та культури спілкування.  Діти переглядали відеоролики про шляхи зараження та  діагностику  хвороби, обговорювали побутові ситуації, які можуть стати причиною захворювання на туберкульоз. 
  Особливо наголошувалось, що раннє та своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування, а дотримання  здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни  стане запорукою здоров'я.  Тільки міцна імунна система  зможе вберегти від цієї небезпечної недуги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора