A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Відеоекскурсія Музеєм Голодомору

Дата: 25.11.2022 08:34
Кількість переглядів: 92

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У цьому році  жалобні заходи відбудуться 26 листопада.

Напередодні цього дня учні  10 – 11 класів  здійснили онлайн- екскурсію до  Національного музею Голодомору – геноциду в Києві, який   зберігає пам'ять про жертв  Голодомору  та висвітлює історію геноциду  української нації  в 1932 – 1933 рр. Музей є центром вшанування памяті про мільйони українців,  знищених комуністичним тоталітарним  режимом під час Голодомору
      Учні дізналися про  складові частини Музею : Свічу памяті, скульптуру дівчинки з колосками в руках «Гірка пам'ять дитинства» на площі «Жорна долі»,  Алею «Чорні дошки»)  та ознайомилися з деякими експонатами  Зали пам'яті, переглянули відеозаписи  спогадів  свідків тих страшних подій. Також школярі  мали змогу  поспілкуватися з гідом Яною Городняк  та провели аналогії подій 1932 – 1933 рр  з  подіями, які  росія  зараз проводить  на окупованих територіях:  краде українське зерно, примусово вивозить дорослих і дітей  на територію рф, проводить русифікацію освітніх закладів. 
    Дякуємо працівникам Музею за надану  змогу  відвідати музей онлайн, адже так важливо знати історичну правду, пам’ятати, щоб не здаватися та  зберігати вірність тому, хто ми є!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора