A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Пам’ятаємо! Вшановуємо!

Дата: 28.10.2022 08:27
Кількість переглядів: 203

 28 жовтня – День визволення України від німецько – фашистських загарбників. Цей день  встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні».

      За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

      В кожному населеному пункті нашої країни стоять пам’ятники – німі нагадування про  величезні людські втрати в роки війни. Це  жахлива ціна, яку попередні покоління заплатити за мир. Учні ліцею   відвідали одне з таких святих  місць  та поклали квіти .  Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у  перемогу в цій жахливій війні.

   На жаль, в 2022 році нашу країну знову наздогнало горе. Нацизм знову прийшов на нашу землю, але цього разу в російській військовій формі і на російських танках.  Віримо в перемогу нашого народу, віримо нашим Збройним Силам. Перемога буде за Україною! Україна вистояла тоді, Україна вистоїть  і зараз!

                                     Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора