A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

8 травня - День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни

Дата: 07.05.2022 21:07
Кількість переглядів: 125

У листопаді 2004 року, рішенням 59-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, 8 та 9 травня було проголошено Днями пам’яті та примирення. У резолюції ООН пропонується державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам відзначати один чи обидва ці дні - 8 і 9 травня - як День пам’яті усіх жертв Другої світової війни.

   Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Ми пишаємося тим, що український народ  боровся  разом з іншими народами   заради  спасіння людства від нацистського поневолення.

Слова «Ніколи знову!» - девіз Дня пам’яті і примирення -  цинічно і жорстоко спаплюжила  росія, яка віроломно вторглася на нашу землю  і намагається знищити Україну і українців! Недаремно росіян називають рашистами, адже вони повторюють злочини  фашистів.

Щороку всі порядні люди на землі згадують цей подвиг – перемогу у війні проти нацизму! Тільки не росіяни!!!  Якби в росії дійсно пам’ятали про це, війна 2022 р просто не почалася б!

 

                 Пам’ятаймо тих, хто боровся за Україну тоді!

               Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні!

                            Слава Україні!   Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора