A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

День Української Державності

Дата: 28.07.2022 10:10
Кількість переглядів: 131

28 липня 2022 р,  у День Хрещення Київської Русі – України, вперше відзначається державне свято – День Української Державності   Цей день встановлено Указом Президента України від  24 серпня 2021 року № 423 на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення,  а також,  для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. У 988 році він прийняв християнство як державну монорелігію, що стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності. Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА. Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси–України – 28 липня – встановлено День Української Державності.

  Нині  наша держава переживає складний період - повномасштабну  збройну агресію росії проти українського народу,  яка на окремих територіях   триває вже понад 8 років .   Окупанти проводять масований обстріл  різними видами зброї наші міста і села , убивають цивільних людей, вивозять в росію  дітей і дорослих.  Президент росії   в. путін у своїй промові у ніч на 24 лютого 2022  «обґрунтовував» напад на нашу державу – Україна «історична територія росії». А однією з причин війни назвав «денацифікацію». Мета  рф – знищення українців як таких. Збройна агресія російської федерації проти України може кваліфікуватися як геноцид. Надіємось, що європейські країни офіційно визнають дії рф як терористичні.

  Хоч  які б плани не  мала  росія–  наш народ не  здолати!  Віримо у Збройні Сили  України!  Віримо,  ми, дорослі, вірять і наші  учні, а до Дня Державності підготували свої малюнки для підтримки бойового духу наших захисників.

Дякуємо нашим захисникам і захисницям!!! Майбутнє за Україною!!!

 СЛАВА УКРАЇНІ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора