A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Таганчанський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

День захисту дітей 2022

Дата: 01.06.2022 09:41
Кількість переглядів: 227

 Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей, прекрасне свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

     Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році.

    В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
     Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з повномасштабною  збройною агресію РФ , бойових дій на території багатьох  областей нашої держави.
          За офіційною інформацією ювенальних прокурорів з початку повномасштабної війни Росії проти України  станом на 31 травня   243 дитини загинуло та  446 поранено.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 153, Київській - 116, Харківській - 110, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 54, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

 Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

        Через постійні бомбардування та обстріли збройними силами РФ українських міст та сіл пошкоджено 1909 закладів освіти. При цьому 180 з них зруйновано повністю.

           ЮНІСЕФ повідомляє, що  близько 2 мільйонів дітей залишили країну від початку війни, ще 2,5 мільйони українських дітей вважаються внутрішньо-переміщеними особами . У нашому закладі освіти  навчається   10  таких дітей, а 4  наших дітей навчається за кордоном.

      І діти, і дорослі  зараз мають одну спільну мрію: щоб закінчилась війна,  щоб на нашу землю не падали бомби і не летіли  ракети, щоб настав мир і спокій , щоб всі захисники і захисниці повернулися живими  до своїх дітей,   а всі діти знову могли  ходити до школи,  зустрічатися з друзями і  просто спокійно жити та  насолоджуватися життям!

Про ці мрії говорили на онлайн – уроках,  це показували на своїх   на малюнках.

      Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Тому в нинішній ситуації Міжнародний день захисту дітей   –  це  нагадування всьому  світові про необхідність захищати дітей, бо  УСІ  діти мають право на життя!

 

Надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора